Шарена шоколадова торта с орехи

Необходими продукти:
3 чаени чаши висококачествено пшенично брашно
3 яйца
180 грама сметана
80 грама захар
160 грама кондензирано мляко
1 чаена чаша орехи
1 чаена лъжичка сода
100 грама бял шоколад
100 грама кафяв шоколад
За крема:
200 грама масло
160 грама кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте първите заедно със захарта. Белтъците - отделно на пяна. Разбитите жълтъци смесете със сметаната, прибавете кондензираното мляко, натрошените орехи и разбъркайте всичко старателно. В сместа добавете брашното със содата, разбъркайте и след това сложете и белтъците. Разделете тестото на две равни части. Изпечете блатове от тях. Докато те се пекат, направете крема, разбивайки кондензираното мляко за него с маслото.
Когато готовите блатове изстинат, разрежете всеки на две, така че да получите 4 пласта.
"Сглобете" тортата, подреждайки блатовете един върху друг и слепвайки ги с крема. Поръсете с настърган шоколад, редувайки бял и кафяв, за да получите шарена торта.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта брауни
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Торта от черен шоколад и яйца
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
- Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
- Шоколадова торта за 10 минути
- Френски шоколадов десерт
Коментари към Шарена шоколадова торта с орехи