Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар
    Необходими продукти:
- захарни топчета (за овалване)
 - кокосови стърготини (за овалване)
 - пудра захар (за овалване)
 - бадемови листенца (за овалване)
 - бял шоколад с добро качество
 - 60 милилитра сметана с масленост не по-малко от 30%
 - 1 супена лъжица алкохол по ваш избор (ликьор, ром или друго)
 
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на малки парчета. Сметаната изсипете в съд и сложете на котлона на водна баня. Когато тя кипне, добавете начупения шоколад и бъркайте до пълното му разтваряне. Налейте алкохола и свалете от котлона. Оставете сместа на студено (в хладилник) за 4 часа (може и за по-дълго). След това извадете съда от хладилника и оформете топчета с еднакъв размер. Изсипете всички продукти за покритието в плоски чинии и оваляте трюфелите. Поставете ги в хартиени формички или друго подходящо, за да запазят формата си. Приберете в хладилника. Когато извадите, аранжирайте красиво в празничен поднос трюфелите с различно покритие и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Бонбони и дребни сладки
 - Трюфели с дулсе де лече
 - Орехови трюфели със сушени плодове и коняк
 - Шоколадови трюфели с джин и тоник
 - Шоколадови чийзкейк трюфели
 - Трюфели от бял шоколад
 - Предотвратете появата на сърдечно-съдови заболявания с шоколадови трюфели
 - Трюфели с вкус и аромат на рози
 - Шоколадови трюфели с брашно от елда и сушени сини сливи
 - Шоколадови бонбони с лешници
 - Лимонови трюфели с бял шоколад и кокос
 
Коментари към Трюфели от бял шоколад с кокос, бадеми или захар