Торта Наполеон

Необходими продукти
За тестото:
400 грама маргарин
1 чаша мляко
1 яйце
4-5 чаши брашно
За крема:
500 грама масло
3 чаши мляко
3 с. л. брашно
4 яйца
2,5 чаши захар
ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маргарина с брашното. Внимателно смесете яйцето, млякото, малко сол и прибавете сместа към брашното и маргарина. Замесете тесто и го разделете на 10 части. Оставете за 30 минути в хладилник.
След това разточете тънки блатове за торта и ги изпечете в предварително загрята фурна до получаване на златист цвят. Получават се крехки блатове, които се чупят лесно, затова бъдете внимателни.
Направете крема:
Смесете внимателно яйцата със захарта, добавяйки 1 с. л. мляко. Добавете останалото мляко (трябва да бъде топло), което предварително сте сварили, брашното. Разбъркайте добре. Оставете сместа на котлона, разбърквайки, без да допускате да заври, защото яйцата може да се пресекат. Когато се сгъсти, свалете от огъня.
Към топлия крем прибавете размекнатото масло и ванилия.
Всеки един от блатовете се намазва с яйчния крем. Подредете пластовете един върху друг, най-отгоре поръсете с трохи, които ще си направите от най-несполучливия слой тесто.
Тортата се оставя за една нощ в хладилник, за да се напои.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Торта Наполеон