Тиквена халва със стафиди и орехи
Необходими продукти:
450 грама тиква
550 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица стафиди без семена
2 супени лъжици масло
8 супени лъжици захар
3 супени лъжици орехи (или други ядки по ваш избор)
1 чаена лъжица кардамон
2 чаени лъжици грис

Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете я от семената и настържете. Залейте с 500 милилитра прясно мляко, добавете гриса, захарта, стафидите и кардамона.
Поставете съда на котлона и нека комбинацията заври. Оставете да се приготвя до омекване на тиквата, течността ще се изпари и сместа ще се сгъсти.

Когато това стане, сложете стафидите, ореховите или други ядки, маслото.

Разпределете равномерно масата в тава и изчакайте да се охлади напълно. Нарежете на парчета украсете по избор и поднесете.

Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г ШОКОЛАД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Диета с тиква за 12 дни
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
Коментари към Тиквена халва със стафиди и орехи