Тиквена халва със стафиди и орехи

Необходими продукти:
450 грама тиква
550 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица стафиди без семена
2 супени лъжици масло
8 супени лъжици захар
3 супени лъжици орехи (или други ядки по ваш избор)
1 чаена лъжица кардамон
2 чаени лъжици грис
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете я от семената и настържете. Залейте с 500 милилитра прясно мляко, добавете гриса, захарта, стафидите и кардамона.
Поставете съда на котлона и нека комбинацията заври. Оставете да се приготвя до омекване на тиквата, течността ще се изпари и сместа ще се сгъсти.
Когато това стане, сложете стафидите, ореховите или други ядки, маслото.
Разпределете равномерно масата в тава и изчакайте да се охлади напълно. Нарежете на парчета украсете по избор и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Халва от елда, мед и орехи
- Морковена халва по индийска рецепта
- Тиква в масло с ябълки, сушени плодове и орехи
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Кекс с халва и какао
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Бисквитен сладкиш с халва, мед, ядки и стафиди
- Чийзкейк с халва и орехи
Коментари към Тиквена халва със стафиди и орехи