Сочни бургери в бекон на фурна

Необходими продукти:
- 500 грама мляно месо по избор
- 1 чаена чаша настъргани моркови
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1/4 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1/4 чаена чаша галета
- 2 супени лъжици чили сос
- 1 яйце, леко разбито
- 4-8 ленти бекон /според големината/
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън и сотирайте морковите и лука, докато омекнат.
- Добавете чесъна и гответе още 2 минути. Отдръпнете от котлона.
- В голяма купа смесете каймата, галетата, магданоза, чили соса и яйцето.
- Добавете сотираните зеленчуци и разбъркайте, колкото да се разпределят равномерно.
- Разделете сместа на 4 равни части и оформете бургерите.
- Увийте ги с лентите бекон и застопорете края с клечка за зъби.
- Прехвърлете в подмазана тавичка и печете 30-40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
- Поднесете сочните бургери със зеленчуци или гарнитура по избор.
Приятен апетит!
Снимки: artandthekitchen.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Класически сос за хамбургери
- Take a walk down the Burger Boulevard - да си поговорим за бургери
- Sky Optic Бургас
- Домашни питки за хамбургер
- Бургер със зеленчуци, кюфте от киноа и сос
- Хамбургер с телешко кюфте, карамелизиран лук и гъби
- Съдържат ли хамбургерите месо? Не съвсем
- Бургери с пуешко месо
- Оризови бургери с пилешко филе и соев сос
- Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
Коментари към Сочни бургери в бекон на фурна