Сос Терияки - оригиналната рецепта
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 1/4 чаена чаша мирин /сладко оризово вино/
- 1/4 чаена чаша саке за готвене
- 1/4 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
- Смесете съставките в голяма тенджера на силен огън. Колкото по-голямо е дъното, толкова по-бързо ще приготвите соса.
- Оставете сместа да заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри, докато намалее наполовина и придобие консистенцията на лек сироп.
- Оставете сосът Терияки да се охлади до стайна температура, преди да го използвате като марината за различни видове месо или риба /сьомгата е особено подходяща/.
Приятен апетит!

Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос Бъфало
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Паста от хрян с ябълка и сирене крема
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Меден сос с горчица
- Салатен дресинг с аншоа, пармезан и чесън
- Пикантни скариди в бирен сос
Коментари към Сос Терияки - оригиналната рецепта