Сос Терияки - оригиналната рецепта

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 1/4 чаена чаша мирин /сладко оризово вино/
- 1/4 чаена чаша саке за готвене
- 1/4 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
- Смесете съставките в голяма тенджера на силен огън. Колкото по-голямо е дъното, толкова по-бързо ще приготвите соса.
- Оставете сместа да заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри, докато намалее наполовина и придобие консистенцията на лек сироп.
- Оставете сосът Терияки да се охлади до стайна температура, преди да го използвате като марината за различни видове месо или риба /сьомгата е особено подходяща/.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос Бъфало
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Класически сос за хамбургери
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сос от авокадо с чесън, майонеза и маслини
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Сос Терияки - оригиналната рецепта