Сос от магданоз с чесън

Необходими продукти:
150 грама магданоз
1/2 зелена чушка
2 глави лук шалот
2 скилидки чесън
70 милилитра сметана с висока масленост
сол
черен пипер
масло
Начин на приготвяне:
Измийте магданоза и го пуснете във вряща вода за 2 минути. Веднага след като го извадите от нея, потопете в ледена, за да се запази зеленият му цвят. Отцедете водата, изтръскайте магданоза, подсушете го. Нарежете лука и го задушете в масло за около 3 минути. Смесете в блендер магданоза, лука, чесъна, чушката, сложете сол и пипер на вкус, добавете сметаната и пюрирайте (за 2 - 3 минути).
Сосът е изключително подходяща добавка към риба.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Отглеждане на магданоз
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
Коментари към Сос от магданоз с чесън