Скариди с орехи и мед

Необходими продукти:
450 грама скариди
45 грама половинки орехови ядки
3 супени лъжици майонеза
1/2 супена лъжица мед
1/2 супена лъжица кондензирано мляко
1 чаена лъжица лимонов сок
1 яйчен белтък
60 грама царевично нишесте
олио за пържене
240 милилитра вода
100 грама захар
Начин на приготвяне:
Почистете скаридите, измийте ги и подсушете.
Разбийте лека яйчения белтък, в него изсипете скаридите, разбъркайте и оставете така за момента.
Попарете ореховите ядки с вряща вода, подсушете ги.
Налейте водата в подходящ съд, поставете на котлона да заври и тогава прибавете захарта. Нека сиропът се вари при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти и придобие златист цвят. Когато това стане, сложете орехите в него и варете в продължение на 2 минути.
Извадете ги в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене или фолио.
Поръсете скаридите с нишестето, използвайки сито. Изпържете ги до златисто в предварително нагорещено олио. Готовите изваждайте върху пергамент.
В малка купа смесете майонезата с меда, прибавете кондензираното мляко и лимоновия сок. Изсипете изпържените скариди в получения сос и разбъркайте добре.
След това ги извадете в подходящ съд и украсете със сладките орехи. Поднесете ястието веднага.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
Коментари към Скариди с орехи и мед