Пържени хлебчета с пресечено кисело мляко и зелен лук

Необходими продукти:
200 милилитра пълномаслено пресечено кисело мляко (може да използвате и кефир)
200 грама брашно
1 яйце + 1 жълтък (но може и само 1 яйце)
1 връзка зелен лук
1/2 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
5 - 6 супени лъжици олио (за пържене)
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно зеления лук. В пресеченото мляко изсипете содата и разбъркайте. След това сложете солта, яйцето и брашното. Ако консистенцията е течна, използвайте още брашно и съвсем малко сода. Смесете до еднородност. Прибавете зеления лук и разбъркайте. Оформете "хлебчета" и ги изпържете от двете страни в нагорещеното олио на бавен огън.
Поднесете горещи със сметана или кисело мляко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на червения лук
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Лучени кръгчета на скара
Коментари към Пържени хлебчета с пресечено кисело мляко и зелен лук