Пържени хлебчета с пресечено кисело мляко и зелен лук

Необходими продукти:
200 милилитра пълномаслено пресечено кисело мляко (може да използвате и кефир)
200 грама брашно
1 яйце + 1 жълтък (но може и само 1 яйце)
1 връзка зелен лук
1/2 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
5 - 6 супени лъжици олио (за пържене)
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно зеления лук. В пресеченото мляко изсипете содата и разбъркайте. След това сложете солта, яйцето и брашното. Ако консистенцията е течна, използвайте още брашно и съвсем малко сода. Смесете до еднородност. Прибавете зеления лук и разбъркайте. Оформете "хлебчета" и ги изпържете от двете страни в нагорещеното олио на бавен огън.
Поднесете горещи със сметана или кисело мляко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
Коментари към Пържени хлебчета с пресечено кисело мляко и зелен лук