Пълнозърнест пшеничен хляб с мед
Необходими продукти:
500 грама пълнозърнесто пшенично брашно
7 грама суха мая
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
1 ч. л. прозрачен течен мед
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, солта и маята. Добавете 300 мл топла вода, зехтина и меда. Замесете тесто.
Сложете тестото в подмазана с мазнина тава, направете вдлъбнатини с пръстите и оставете на топло за 1 час.
Загрейте фурната до 180 градуса. Направете няколко разреза с остър нож върху тестото. Печете около 35 минути до получаване на златист цвят.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
АРГАНИА БАЛСАМ ЗА КОСА С АРГАНОВО МАСЛО 250 мл
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовОТРОВА ЗА МИШКИ ЖИТО ЧЕРВЕНА 100 г
НЕИСС БАЛСАМ ЗА МОМЕНТАЛНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ С КЕРАТИН 200 мл
ЛОГОНА БИО ШАМПОАН ЗА МАЗНА КОСА С ОРГАНИЧНА МАТОЧИНА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Агаве
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Манука
Коментари към Пълнозърнест пшеничен хляб с мед