Пълнозърнест пшеничен хляб с мед

Необходими продукти:
500 грама пълнозърнесто пшенично брашно
7 грама суха мая
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
1 ч. л. прозрачен течен мед
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, солта и маята. Добавете 300 мл топла вода, зехтина и меда. Замесете тесто.
Сложете тестото в подмазана с мазнина тава, направете вдлъбнатини с пръстите и оставете на топло за 1 час.
Загрейте фурната до 180 градуса. Направете няколко разреза с остър нож върху тестото. Печете около 35 минути до получаване на златист цвят.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
АРГАНИА БАЛСАМ ЗА КОСА С АРГАНОВО МАСЛО 250 мл
ФИТОВАЛ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 100 мл KRKA
ФАРМОНА ХЕРБАЛ КЕЪР ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ ЗА СУХА КОЖА С АРГАНОВО МАСЛО 5 мл * 2
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Манука
- Отслабване с мед и канела
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
Коментари към Пълнозърнест пшеничен хляб с мед