Пилешко филе, запечено в кисело мляко, чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди, разполовени
- 140 грама пълномаслено кисело мляко
- 1/2 чаена чаша прясно настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете дъното на тавичка за печене.
- В средно голяма купа смесете киселото мляко с настъргания пармезан, солта, чесъна и черния пипер. Разбъркайте добре.
- Потопете пилешките филета в млечния сос и ги подредете в тавата. Разпределете останалата смес върху тях.
- Печете в продължение на 40-45 минути до златист цвят.
- Поднесете ги топли, гарнирани със зелена салата или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимка: tablespoon.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко филе, запечено в кисело мляко, чесън и пармезан