Пилешки крилца с доматено-чеснова глазура

Необходими продукти:
1,5 килограма пилешки крилца
250 милилитра вода
100 грама доматено пюре
30 грама мед
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сладък червен пипер
лют червен пипер и черен пипер на вкус
3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Сгорещете олиото в тиган и в него сложете крилцата. Веднага добавете доматеното пюре, меда, двата вида пипер, чаена лъжица сол и разбъркайте. Налейте водата и отново следва разбъркване.
Оставете крилцата да се задушават без капак в продължение на 30 минути, докато течността се изпари.
Тогава ги извадете едно по едно в тава, чието дъно сте покрили с пергамент. Мазнината трябва да остане в тигана. В нея добавете пресованите скилидки чесън и сложете още олио, ако е необходимо (количеството му да бъде около 8 чаени лъжици).
Поставете съда в загрята до 220 градуса фурна за 5 минути, след това полейте крилцата с чесновата мазнина и върнете ястието да се запече до появата на силен чеснов аромат.
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Снимки: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОЛИКОПЕН капсули 500 мг * 60 TNT 21
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Пилешки крилца с доматено-чеснова глазура