Печени пресни картофи с чесън и магданоз
Необходими продукти:
1 килограм картофи (може пресни, може и стари)
няколко скилидки чесън
нелют червен пипер
магданоз
зехтин или олио
сол
Начин на приготвяне:
Ако използвате стари картофи, първо ги обелете, а пресните може и да не обелвате. Разрежете ги на половинки или сложете цели, ако не са много големи, в тава, подмазана с олио или зехтин. Сложете сол на вкус, червен пипер, още малко мазнина и разбъркайте. Поставете тавата във фурната и изпечете картофите до готовност при 200 - 250 градуса. Разбърквайте периодично с дървена лъжица/шпатула, за да се запекат равномерно от всички страни.
Готовите картофи поръсете с намачкан или нарязан чесън и магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНТАРТА ПИЛЕШКА СУПА ПО ДОМАШНА РЕЦЕПТА 30 г
НовАНТАРТА ПИЛЕШКА СУПА ПО ДОМАШНА РЕЦЕПТА 50 г
НовЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Намалете високата температура със суров картоф
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Сок и отвара от магданоз помагат за отслабване
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Печени пресни картофи с чесън и магданоз