Омлет с домати, чесън и джинджифил
Необходими продукти:
2 яйца
1 скилидка чесън (или на вкус)
сол на вкус
олио
1 чаена лъжица настърган джинджифил
1 чаена лъжица кафява захар
1 чаена лъжица соев сос
1 чаена лъжица оризов оцет
6 - 7 чери домата
магданоз
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със солта. Изсипете ги в нагорещен тиган, изпечете омлет (по 1 минута от всяка страна е напълно достатъчно) и го извадете в чиния.
Настържете чесъна и джинджифила (или нарежете на много ситно) и ги изпържете в нагорещено олио в тигана, в който сте изпекли омлета. След около 3 минути, добавете захарта, а малко след това и нарязаните домати. Нека всичко се приготвя около минута, доматите трябва да омекнат. Накрая прибавете соевия сос и оризовия оцет. Невероятен аромат!!! Разбъркайте и изсипете сместа върху омлета. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с кайма и магданоз
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с прясно мляко
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с броколи, домати и пушено сирене
Коментари към Омлет с домати, чесън и джинджифил