Мус от горчив шоколад

Необходими продукти:
3 яйца (или 100 грама меко тофу)
100 грама черен шоколад (например със 70% какао)
15 грама масло (по желание)
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня на слаб огън или в микровълновата на режим "размразяване". Добавете яйчните жълтъци и разбъркайте добре. Белтъците първо разбийте на пяна и тогава смесете с шоколада. Затворете съда с капак и изстудете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Направете си здравословен шоколадов мус от авокадо, кокосово мляко и какао
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов крем с фъстъчено масло и сметана
- Шоколадов мус с чили
Коментари към Мус от горчив шоколад