Многослойна пилешка салата с кашкавал, сметана и плодове
Необходими продукти:
300 грама печурки
300 грама пилешко филе
150 грама заквасена сметана
100 грама кашкавал
3 яйца
малка консерва ананас
1 киви
1 глава лук
майонеза
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и лука, задушете ги в сметаната, след което оставете да се охладят и сложете в подходящ съд. Това е първият слой на бъдещата салата.
Сварете пилешкото до готовност в подсолена вода, нарежете го на парчета, когато се охлади, разпределете върху гъбите и намажете с майонеза. Вторият ред е готов.
Третият направете от едро нарязаните твърдо сварени яйца, които също намажете с майонеза.
Нарежете консервирания ананас на малки кубчета и разпределете върху яйцата. Следва отново майонеза.
Поръсете композицията с настърган кашкавал, украсете с парченца киви и ананас.
Салатата е готова, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: m.ok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Салата с киноа и пилешко филе
- Пилешка салата с царевица, боб и майонеза
- Пилешка салата с киноа, портокали и авокадо
- Пилешка салата с краставици и майонеза
- Салата с пилешко филе и ябълки
- Пилешка салата с царевица и кашкавал
- Засищаща салата от месо, зеленчуци и яйца с орехи
- Топла салата с пилешко месо и гъби
- Пилешка салата с боб, царевица и чеснов сос
- Зелена салата с пилешко, авокадо, киноа и боб
Коментари към Многослойна пилешка салата с кашкавал, сметана и плодове