Мляко с ориз

Необходими продукти:
0,500 л прясно мляко с висока масленост
1/2 ч. ч. ориз
1/2 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. захар
канела и ванилия по желание и на вкус
сладко по желание
Начин на приготвяне:
Сложете ориза да се вари във водата, докато поеме течността. След това добавете млякото и оставете на котлона, за да се свари оризът напълно. Свалете от котлона и сложете захарта, върнете обратно на огъня да заври още веднъж и прибавете ванилията.
Разпределете в подходящи чашки или купички, поръсете с канела. Ако желаете, може да добавите сладко от горски плодове, например.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
Коментари към Мляко с ориз