Масло с чесън, лимон и подправки

Необходими продукти:
50 грама масло
1 чаена лъжица лимонова кора, нарязана на ситно
2 чаени лъжици нарязан магданоз
2 чаени лъжици нарязана мащерка
1 - 2 скилидки чесън
1/4 чаена лъжица сол
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Маслото трябва да бъде на стайна температура. Намачкайте чесъна с преса и след това го счукайте, за да се получи каша. Смесете подправките, лимоновата кора и чесъна с размекнатото масло. Намачкайте с помощта на вилица, овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте добре. Опитайте на вкус и ако е необходимо добавете още сол. Приберете маслото в хладилника. Така приготвено, то е годно за консумация около седмица. Ако си направите голямо количество, може да го замразите, след размразяване не се губят вкусовите качества.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
КФД НУТРИШЪН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ С АРОМАТ НА ЧЕСЪН 201 гр.
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЦИТРУСОВИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА 10 г
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отглеждане на лимон
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Калоферче
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
Коментари към Масло с чесън, лимон и подправки