Лучени кюфтета с чесън в доматен сос
Необходими продукти:
500 грама лук
100 грама грис
3 скилидки чесън
2 яйца
1,5 чаени чаши доматен сок
смлян черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете лука, измийте го.

Нарежете го ситно (не настъргвайте).

Скилидките чесън обелете и настържете.

Смесете така подготвените продукти в купа и прибавете гриса, яйцата и подправки на вкус.

Разбъркайте старателно и оставете "каймата" да престои 10 минути, за да може лукът да си пусне сока и грисът да набъбне малко.

След това оформете кюфтета от сместа. Не е необходима панировка.

Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни до златисто.

Изсипете доматения сок в подходящ съд и поставете на котлона. Нека се "запържи" малко.

С него залейте кюфтетата и върнете на котлона да се задушават около 15 минути на бавен огън.


Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от лапад с картофи и сирене
- Пържени кюфтета от карфиол
- Кюфтета от броколи и тиквички
- Кюфтета от броколи с млечен сос
- Лучени кюфтета с магданоз и целина
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от карфиол, моркови и ядки
- Спаначени кюфтета със сирене и масло
- Кюфтета от царевица със сметанов сос
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
Коментари към Лучени кюфтета с чесън в доматен сос