Кексчета с течен пълнеж

Необходими продукти:
4 с. л. масло
80 грама пудра захар
3 яйца
2 ч. л. разтворимо кафе
120 грама горчив шоколад
6 с. л. брашно
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Вземете 4 керамични купички с вместимост 180-200 мл, намажете ги с масло и посипете с пудра захар по дъното и стените. Разбийте яйцата, прибавете към тях захарта, солта и кафето. Бъркайте всичко старателно в продължение на 3-4 минути. Смесете шоколада с маслото и разтопете на водна баня, бъркайки. Когато сместа изстине, към нея прибавете яйцата с кафето. Сложете и брашното и бъркайте (не трябва да се образуват бучки). Внимателно разпределете тестото в купичките. Поставете във фурната и печете в продължение на 10 минути. Ако ги държите по-дълго време, пълнежът няма да е течен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Кексчета с течен пълнеж