Картофени кюфтета с чесън

Необходими продукти:
750 грама картофи
2 глави лук шалот
2 стъбла целина
1 връзка зелен лук
2 яйца
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. смлян бял пипер
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на малки парчета и ги запържете в нагорещено олио до златисто. Свалете от огъня и оставете да се охладят върху хартиена салфетка. След това намачкайте с помощта на кухненски робот.
Към картофеното пюре прибавете намачкания чесън, нарязаните целина и лук, подправките. Разбъркайте. От сместа оформете кръгли плоски кюфтенца, потопете ги в разбитите яйца. Изпържете от двете страни до получаването на златист цвят (около 2 минути от всяка страна) и поднесете топли.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с шунка, кашкавал и чесън
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Картофени кюфтета с топено сирене и кашкавал
- Картофени кюфтета с тиква
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с орехи и чесън
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Картофени кюфтета с лимонов сос
Коментари към Картофени кюфтета с чесън