Карамелизирани маслини в сладко от фурми и джинджифил
Необходими продукти:
450 грама консервирани маслини без костилки
2/3 чаена чаша сладко от фурми
3 супени лъжици вода
1 супена лъжица масло
малко настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
Сложете сладкото в малка тенджера, налейте водата и добавете маслото. Поставете съда на котлона, докато продуктите се разтопят. Когато това стане, прибавете джинджифила.
Подредете маслините на дъното на форма за кекс, която да бъде достатъчно голяма, за да ги събере на един ред. Напръскайте с няколко лъжици от сока им (от консервата) и ги залейте със сладката смес.
Изпечете маслините във фурната за около 40 минути. Периодично разбърквайте, докато захарта от сладкото се карамелизира.
Поднесете гарнитурата топла или със стайна температура като допълнение към месни ястия.
Добър апетит!
Снимка: grandkulinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
МАХАРИШИ АЮРВЕДА РАСАЯНА С ЖЕЛЯЗО таблетки * 60
КОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Костилките от маслини прочистват червата
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Отслабване с фурми според метаболизма
- Салата от маслини и лук
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
Коментари към Карамелизирани маслини в сладко от фурми и джинджифил