Канелени пръчици от бутер тесто

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжички канела
- 2 листа бутер тесто
- 4-6 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете захарта с канелата. Разбъркайте и заделете настрана.
- Разстелете първия лист бутер тесто и го намажете с разтопено масло. Разрежете надлъжно на две равни части.
- Поръсете с половината от захарната канела и нарежете на лентички с ширина около 3 сантиметра.
- Завийте 3 пъти всяка от тях, като хванете срещуположните краища. Повторете с втория лист тесто.
- Подредете канелените бутер пръчици в подмазана с масло тава и печете според упътването на опаковката.
- Изчакайте да се охладят за около 10 минути, преди да ги поднесете.
Забележка!
Количеството на канелата и захарта могат да варират според вкуса.
Да ви е сладко!
Снимки: inspirationkitchen.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Бутерки с козе сирене, песто и домати
- Бързи бутер сандвичи
- Кифлички с шоколадова плънка
- Кашкавалени спирали
Коментари към Канелени пръчици от бутер тесто