Златисти банички с кашкавал и сусам

Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша брашно
80 грама масло
120 грама настърган кашкавал
3 яйца
мъничко сол
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, поставете на котлона и добавете маслото.
Изчакате, докато маслото се разтопи и млякото заври.
Изсипете брашното, намалете котлона до минимум и бързо забъркайте тесто.
Принципът е същият като това за еклери. Получава се като на снимката. След няколко минути започнете да добавяте едно по едно яйцата. Може да разбъркате с миксер. Сложете щипка сол и настъргания на едро ренде кашкавал. Загребвайте с чаена лъжичка от сместа и разположете в тава на известно разстояние една от друга бъдещите кифлички. Това количество тесто е достатъчно за направата на около 20 - 25 броя. Съдът, който използвате, намажете с масло или застелете с хартия за печене. Поставете закуските във фурна, загрята до 200 градуса. През първите 15 минути не отваряйте фурната. Когато кифличките се зачервят, може да започнете постепенно да намалявате температурата.
Ако желаете, преди да сложите кифличките да се пекат, поръсете ги със сусам или слънчогледови семена.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
МАКЕДА БОТАНИКС ОЛИО ПРИ КОСОПАД 30 мл
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Сусам
- Банички със сирене
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Огретен от сладки картофи със сирене и кашкавал
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Печени броколи в сметана с кашкавал
Коментари към Златисти банички с кашкавал и сусам