Зеленчукова запеканка с прясно мляко, яйца и сирена
Необходими продукти:
- 10 белтъка
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша нискомаслено прясно мляко
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка сух магданоз
- 1/4 чаена лъжичка суха мащерка
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1/2 чаена лъжичка чили сос /по желание/
- 450 грама извара
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 1 чаена чаша натрошено сирене
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 глава жълт лук, нарязана на ситно
- 1 голяма тиквичка, нарязана на кубчета
- 230 грама гъби, нарязани на четвъртинки
- 1 1/2 чаени чаши аспержи, нарязани на 5-сантиметрови парчета
- 1 домат, почистен от семената и нарязан на тънки филийки
Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 220 градуса и подмажете съд за печене с подходяща големина.
- В голяма купа разбийте белтъците и целите яйца до пухкава смес.
- Добавете изварата, 3/4 от настъргания кашкавал, 3/4 от натрошеното сирене, прясното мляко, брашното, бакпулвера, 1/2 чаена лъжичка сол, магданоза, мащерката, черния пипер и чили соса. Разбъркайте.
- В голям тиган на средно силен огън сотирайте лука, тиквичката, аспержите и гъбите в продължение на 5 минути, като разбърквате често. Подправете с останалата 1/2 чаена лъжичка сол.
- Добавете зеленчуците към сместа с яйцата и сирената и разбъркайте добре.
- Изсипете в подготвената тавичка, леко изравнете с гърба на лъжица и поръсете с останалото сирене и кашкавал.
- Отгоре разпределете доматените шайби и печете в продължение на 15 минути, намалете температурата на фурната до 180 градуса и печете още 45-50 минути.
- Оставете зеленчуковата запеканка да се охлади за кратко, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: reciperunner.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Екзотични плодове и зеленчуци (Първа част)
- Запеканка от спанак с яйца
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Зеленчукова запеканка с извара
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Целулозна диета
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
Коментари към Зеленчукова запеканка с прясно мляко, яйца и сирена