Здравословна веган майонеза

Необходими продукти:
- 230 грама тофу
- 2-3 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжичка сироп от агаве
Начин на приготвяне:
- Изплакнете тофуто под студена течаща вода, отцедете, нарежете и го поставете в дълбок буркан.
- Добавете олиото, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладка кремообразна смес.
- Изключете пасатора, върнете отделилата се по стените смес и отново пасирайте за около 1 минута.
- Опитайте майонезата и подправете допълнително, според вкуса.
- Прехвърлете я в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник в срок до 1 седмица.
Забележка!
Можете да добавите чесън, пресни билки или сезонни подправки по избор.
Приятен апетит!
Снимка: themessyapron.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 908 г
НУТРАТИЙ ЧАЙ НУТРАУРИК филтър * 20
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 2.5 кг
Безплатна доставка за България!САРСАПАРИЛА таблетки 560 мг * 60 ХЕЛТ ЕЙД
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 250 мг * 60
БИОТОНА БИО ТИКВЕН ПРОТЕИН 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Да бъдеш или да не бъдеш веган, или защо веганството има лоша репутация
- Придайте обем на косата си с майонеза, алое и доматен сок
- Веган майонеза от нахут
- Бърза майонеза от жълтъци, рапично олио и лимон
- Хрупкаво тофу без пържене
- Кои са четирите важни добавки, ако избягвате месото
- Веган кисело мляко
- Пълнени веган чушки
- Най-честите грешки на родителите в първите години на детето, разказват специалистите от Медицински университет - Варна
- Тофу в медена марината със соев сос и сушени домати
Коментари към Здравословна веган майонеза