Желирана торта от шунка и кашкавал
Необходими продукти:
300 грама шунка
150 грама кашкавал (може холандско сирене или друго подходящо)
100 грама масло
вода
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала с помощта на ситно ренде, след което смесете със замръзналото масло. Разбъркайте старателно.
Шунката настържете едро, желатина залейте с малко вода и изчакайте да набъбне, след това го затоплете (не допускайте да заври), за да се разтвори.
Застелете отвътре дъното и стените на дълбока купа с найлоново фолио и разпределете слой от кашкавала. Върху него ред шунка, залейте с част от желатина. Продължете с пласт от кашкавал, шунка, желатин и завършете с кашкавал.
Приберете съда в хладилника, за да може съдържанието му да стегне. Когато това стане, старателно го обърнете върху подходящ плосък съд и внимателно отстранете фолио.
Украсете по желание и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: kuxaro4ka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Солена торта с пушена сьомга
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Торта от картофени палачинки със сирене и копър
- Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал
- Пилешка торта от палачинки с гъби и ориз
- Солена торта от палачинки
- Палачинкова торта с лапад и сирене
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Солена палачинкова торта със сирена
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
Коментари към Желирана торта от шунка и кашкавал