Домашна целинова сол

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши листа от прясна целина
- 1 чаена чаша фина морска сол
Начин на приготвяне:
- Измийте листата от целина под студена течаща вода и ги отцедете.
- Внимателно ги подсушете с кухненска хартия и ги разпределете върху голям лист за печене.
- Оставете листата да се изсушат на стайна температура в продължение на 1 ден, след което ги стрийте в хаванче или с ръце.
- Смесете 1/2 чаена чаша суха целина и 1 чаена чаша фина морска сол в кухненски робот и ги смелете до желаната големина.
- Съхранявайте целиновата сол в стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Използвайте за овкусяването на салати, супи и различни ястия.
Приятен апетит!
Снимки: lingonberryjam.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува английската сол
- Калоферче
- Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Чубрица - балканска
- Натурални заместители на солта
- Наторявайте стайните растения, цветята и зеленчуците с английска сол
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
Коментари към Домашна целинова сол