Десерт от извара с банани и шоколад
Необходими продукти:
1,5 чаени чаши прясно мляко
20 грама желатин
400 грама извара
250 грама заквасена сметана
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици ванилова захар
50 грама шоколад
2 банана
Начин на приготвяне:
Сложете желатина в прясното мляко и оставете за час-два, за да набъбне. След това сгорещете, но не допускайте да заври.
В горещата смес прибавете захарта, включително ваниловата, и бъркайте до пълното й разтваряне. Прецедете.

Разбийте изварата заедно със сметаната с помощта на миксер. Добавете желатиновата смес и разбъркайте.
Разделете топлата маса на две части. В едната прибавете разтопения шоколад.
Сложете бялата половина в подходяща охладена форма и приберете в хладилника за 30 минути, а шоколадовата оставете на стайна температура.
Когато извадите съда от хладилника, сложете върху изварата единия банан, разрязан два по дължина. Отгоре
разпределете шоколадовата смес и приберете в хладилника за една нощ.


На следващия ден потопете формата в топла вода за няколко минути (1-3) и обърнете десерта върху подходящ плосък съд. Украсете с нарязания втори банан и настърган шоколад.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Бананите помагат при хемороиди
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Обикновен маслен крем
Коментари към Десерт от извара с банани и шоколад