Горещ шоколад с царевично брашно
Необходими продукти:
500 милилитра прясно мляко
120 грама черен шоколад (70% какао)
1 чаена лъжица царевично брашно
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на среден огън, докато започне да къкри, след което намалете температурата до минимум и добавете шоколада, предварително начупен на малки парчета (добре е преди това да е бил за няколко часа във фризера, така вкусът му ще бъде по-фин). Бъркате млякото с шоколада и нека къкри тихо, докато се сгъсти. След това сложете захарта и брашното за сгъстяване. За де не се получат бучки, може предварително да капнете малко гореща течност в брашното и да направите кашичка. Разлейте шоколада в подходящи чаши и поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
АМАРАНТ 200 г ЗДРАВНИЦА
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО БРАШНО 250 г
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 250 г
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Как безалкохолното 7-UP става популярен лек за депресия през 30-те
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
Коментари към Горещ шоколад с царевично брашно