Горещ шоколад с еспресо

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши пълномаслено мляко
- 3 супени лъжици натрошени канелени пръчици
- 230 грама млечен шоколад
- 3 супени лъжици захар
- щипка сол кашер
- 1/2 чаена чаша еспресо, прясно приготвено
За гарниране:
- бита сметана
- шоколадови парченца
Начин на приготвяне:
- Загрейте млякото и канелата в средно голяма тенджера на слаб огън за около 10 минути, като разбърквате периодично и внимавате млякото да не заври.
- Добавете шоколада, захарта и солта и гответе още близо 5 минути, докато сместа се сгъсти.
- Прецедете я през сито в голяма огнеупорна кана и изхвърлете канелата.
- Добавете прясно приготвеното кафе и разбъркайте старателно.
- Разпределете горещия шоколад в 4 чаши, гарнирайте с бита сметана и шоколадови парченца и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
Е ЛЕК РЕСПЕКТ МУС ЗА ТЯЛО 200 мл
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
ИНСТАНТНО КАФЕ ОТ ЖЪЛЪДИ И ПОДПРАВКИ дози * 10 DARY NATURY
НовБИО КАФЕ ОТ ЖЪЛЪДИ И БИЛКИ 200 г DARY NATURY
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Отслабване с мед и канела
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Колко кафе пиете дневно?
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Кофеин
- Полезни свойства на канелата
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Горещ шоколад с еспресо