Горещ шоколад

Вкусна и лесна рецепта за горещ шоколад с подправки - отлична напитка в студеното време.
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
100 мл сметана 15-20%
150 грама черен шоколад 70%
1/2 ч. л. ванилова захар
щипка канела
1-2 с. л. захар (по желание)
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на слаб огън, нека да започне да ври "тихо", намалете котлона до минимум и прибавете начупения на малки парчета шоколад. Добре е преди това да го оставите за около 2 часа във фризер, защото след това ще има по-деликатен вкус. Бъркайте, докато шоколадът не се разтопи, добавете сметаната. Оставете напитката да къкри леко на котлона и да придобие еднородна консистенция. Сложете ваниловата и кристалната захар, канелата и разбъркайте.
Разлейте горещия шоколад по чаши и поднесете веднага.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 1500 мг CBD 15% капки 10 мл
Безплатна доставка за България!МУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Приготвяне на абсент
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Хората, болни от рак, трябва да избягват шоколада
Коментари към Горещ шоколад