Гозбите на бабите по света - Първа част
Всички обичаме своите баби безумно, защото те са най-добрите, готвят най-вкусните ястия и ни глезят абсолютно (не)заслужено. Едва ли има някоя от тях, която да не е загрижена за внуците си, особено когато става въпрос за храненето. Да! Те винаги смятат, че ние ядем малко или дори изобщо не се храним. Беше ни любопитно да разберем дали и бабите по света са същите като нашите родни. Оказва се, че отговорът е "Да". Затова решихме да ви разходим по Планетата и заедно да вкусим интересни гозби, приготвени от любящи баби в една своеобразна фото разходка...
Да тръгваме към кухните им!
Първо се отбиваме в Банкок, Тайланд, където ни посреща 69-годишната Boonlom Thongpor. Тя ни прави пълнен омлет със свинска кайма.

След това отиваме в Армения при Jenya Shalikashuili, която е на 58 години. В нейната кухня се носи ароматът на говеждо с ориз, увито в лозови листа.

Ред е на Италия. Там гостуваме на 80-годишната Marisa Batini, която ни приготвя швейцарска салата и равиоли с рикота и месен сос.

На Филипините ни очаква Carmen Alora (70 години). Тя е сготвила кокосова супа с акула. Интересно, нали?

Следващата ни спирка е Хаити, където 63-годишната Serette Charles прави много вкусна карибска риба в креолски сос за своите внуци.

Игуана с боб и ориз е менюто на Maria Luz Fedric, Кайманови острови.

В Ливан вкусваме пюре от леща и ориз, а ястието е дело на Wadad Achi (66 години).

Завършваме първата част от околосветското ни кулинарно пътешествие в Малави, където 53-годишната Regina Lifumbo предлага личинки на насекомо, подобно на молец, в доматен сос.

Останете с нас и в следващите няколко части, обещаваме да бъде интересно.
Снимки: gabrielegalimberti.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Червенееща сърнела
- Скоруша
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Пепа от Храна за мойте канибали: Читателите харесват лесните, бързи за приготвяне и достъпни рецепти
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Явор, Обикновен явор
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Марула
- Обикновена челядинка, Джунджулка, Гвоздейка, Кокошинка
Коментари към Гозбите на бабите по света - Първа част