Гозбите на бабите по света - Пета част
Ето ни и на старта на финалната обиколка, в която ще видим още от гозбите на бабите по света. Минахме през доста места, вкусихме необичайни ястия и срещнахме интересни съчетания на продукти. Днес ще се разходим до Испания, ЮТА, Норвегия и други страни, за да надникнем в кухните на тамошните баби. Каним ви да тръгнете с нас!
Заминаваме за Египет с нескрито любопитство какво ще ни предложат там. Оставаме леко разочаровани, защото 62-годишната Fifi Makhmer е направила Kuoshry, което не е нещо необичайно за нас, защото основните съставки са ни до болка познати - спагети, бобови култури и ориз. Може би по нашите географски ширини не залагаме точно на тази комбинация, но все пак...

Следва Етиопия и сме в дома на Bisrat Melake (на 60 години). Там вече е сготвено интересно ястие, което се прави в продължение на 3 дни, а основните части са тесто и зеленчуци.

Rosane Liborio (на 54 години) ни посреща в Бразилия с чеснови скариди с ориз.

Следваща спирка - Грузия. Домакинята е 60-годишната Natalie Bakradze, а ястието - говежди и свински кнедли.

Агнешко със зеленчукова супа е менюто на Valagerdur Olafsd?ttir (63 години). Иначе вече се намираме в Исландия.

Към Малта ни води ароматът на паста със зеленчуци и сирене Рикота, а той идва от дома на 53-годишната Cettina Bugeja.

Месо от бик със зеленчукова супа ще си хапнем в Норвегия. Готвачката е Synnove Rasmussen на 77 години.

Връстницата й от Перу - Itala Revello Rosas - е подготвила пък сурова прясна маринована риба.

След толкова гозби е време за десерт. С такъв ни глези младата 50-годишна баба от ЮТА, САЩ, която е спретнала неустоими шоколадови трюфели тофи.

След като се подсладихме порядъчно, заминаваме за Латвия с надеждата, че ще имаме място, за да си хапнем от сладката пица с ябълки и шоколад на Nat?lija Kaze (65 години).

Уморени, но любопитни се отправяме към Бразилия, където ни чака 64-годишната Ivonete Tortoretti Correa с ястие от боб, ориз и месо.

С последни сили заминаваме за Испания, защото няма как да пропуснем гостоприемството на Carmina Fernandez (на 73 години), която ни е сготвила Asadura de cordero lecca con arroz. Ястието се прави от агнешки субпродукти с прясно мляко и ориз.

Надяваме се, че ви е било интересно с нас в тази своеобразна вкусна фото разходка по света.
Снимки: gabrielegalimberti.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Червенееща сърнела
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Скоруша
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Пепа от Храна за мойте канибали: Читателите харесват лесните, бързи за приготвяне и достъпни рецепти
- Явор, Обикновен явор
- Марула
- Сива мухоморка, Сурогризка
Коментари към Гозбите на бабите по света - Пета част