Гозбите на бабите по света - Втора част
Продължаваме с нашата кулинарна фото разходка по света, за да видим как бабите посрещат своите внуци, изразявайки обичта и грижата си към тях с помощта на храната. Защото за никого не е тайна, че баба готви най-добре.
Да отскочим до Китай, за да видим как е кулинарствала 62-годишната Pan Guang Mei. Влизайки в кухнята й, виждаме, че на масата вече е сервирано ястието Hui Guo Rou. То представлява двойно приготвено свинско месо със зеленчуци.

Потегляме към Индия, а там ни очаква Grace Estibero на 82 години, а ястието е пиле виндалу.

Индонезия е следваща ни спирка. Там Eti Rumiati (на 63 години) е направила Soto Betawi или кокосова супа с говеждо и зеленчуци.

Inara Runtule (68 години) от Латвия пък е сготвила херинга с картофи и извара.

Отиваме в Занзибар, за да опитаме от рибата с ориз и зеленчуци в зелен сос от манго на 56-годишната Miraji Mussa Kheir.

Бързо минаваме и през Малайзия, където вкусваме кокосов ориз със зеленчуци и пържена сушена аншоа, приготвени от Thilaga Vadhi (55 години).

53-годишната Ana Lucia Souza Pascoal е от Бразилия и ни е приготвила традиционната гозба Fejoada light. Тя се състои от няколко части: запържено с чесън и бекон месо, нарязано на ивици, което след това се сварява до готовност. Следващият елемент е боб, сварен с парчета колбаси и дафинови листа. Третата част е изпържено прясно зеле. Ястието се поднася със запържено в олио брашно и портокалови резени.

Втория тур от обиколката завършваме с ястие от Зимбабве. Нарича се Sadza и се прави от бяло царевично брашно и тиквени листа, приготвени във фъстъчено масло. Бабата готвач е на 52 години и се казва Flatar Ncube.

Снимки: gabrielegalimberti.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ОРИГИНАЛЕН КАНАДСКИ КЛЕНОВ СИРОП 375 мл L. B. MAPLE
ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Червенееща сърнела
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
- Скоруша
- Седефена гъба, Снежанка
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Марула
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Явор, Обикновен явор
Коментари към Гозбите на бабите по света - Втора част