Виенски кифлички
Необходими продукти:
6 ч. ч. брашно
3 яйца
1,5 ч. ч. прясно мляко
150 гр масло
1 ч. ч. захар
1 пак. суха мая
1 ч. л. ванилин
150 гр мак
сол
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, прибавете 1 с. л. захар, сложете маята и оставете да втаса. Вземете голям съд и в него смесете яйцата, захарта, сол, ванилин и млякото с маята. След това започнете постепенно да добавяте пресятото брашно и бъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца. Прибавете разтопеното и охладено масло и замесете тесто. Оставете го за 2 часа, за да втаса.
Когато тестото втаса, разточете го в правоъгълна форма. Намажете повърхността с масло, поръсете със захар и мак (може и орехи, стафиди или сладко) и навийте на руло. Нарежете на парченца и ги подредете в тава на разстояние 3-4 см едно от друго. Намажете с яйце и изпечете във фурна при 185 градуса.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
ОСТРОВИТ КОКОСОВО БРАШНО 500 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КУРКУМА 250 г
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Канелени сладки с мед
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Тутманик
- Бързи питки без месене
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Виенски кифлички