Бутер баница с 3 вида сирена и чесън

Необходими продукти:
400 грама бутер тесто
1 яйце
бяло саламурено сирене на вкус
моцарела и ементал на вкус
чесън на вкус
зелени и други подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете тестото на две части, които разточете тънко под формата на кръг. Едната сложете в подходяща тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Настържете сирената, смесете ги, сложете чесън и подправки на вкус. Разбъркайте и разпределете получената плънка върху основата. Притиснете с лъжица и покрийте с втория пласт тесто. Прищипете краищата. Повърхността продупчете с вилица на няколко места, след което намажете с разбит жълтък.
Покрийте баницата с пергамент и поставете в загрята до 180-200 градуса фурна за около половин час. Тогава махнете хартията, изключете фурната и оставете баницата да престои в нея още 5 минути, за да се образува златиста коричка.
Добър апетит!
Снимка: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Розички от тиквички с крема сирене и мента
- Руло с колбас, крема сирене и яйца
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Пица от бутер тесто с маслини, шунка и гъби
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Бутерки със сладко
- Сладки бутер сълзички с канела
Коментари към Бутер баница с 3 вида сирена и чесън