Баница с майонеза, шунка и кашкавал
Необходими продукти:
3 яйца
200 грама майонеза
1 чаена чаша брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
300 грама шунка
100 грама кашкавал
магданоз по желание
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала на едро ренде, шунката нарежете на малки парчета. Разбийте яйцата, към тях добавете майонезата, бакпулвера и брашното. Сложете сол и пипер на вкус, разбийте всичко добре. След това прибавете настъргания кашкавал, шунката и магданоза, разбъркайте хубаво и изсипете сместа в подмазана с олио форма за печене.
Поставете тавата във фурна, загрята до 180 градуса за около 35 - 40 минути. Може да покриете с фолио, което да махнете 5 - 7 минути, преди да извадите баницата и да изчакате тя да придобие златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Картофи на фурна с горчица, сметана и кашкавал
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
Коментари към Баница с майонеза, шунка и кашкавал