Яйца на фурна с шунка и пармезан
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 200 грама шунка, нарязана на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса и застелете с хартия плитка тава за печене.
Разделете белтъците от жълтъците - внимавайте да не спукате жълтъците.
Разбийте яйцата на сняг, до меки върхове и към тях прибавете пармезана и шунката. Подправете на вкус.
От получената смес направете 8 купчини в тавата, като оставите малко разстояние между тях. В центъра на всяка направете кладенец и сложете да се запекат за 3 минути.
Внимателно с помощта на лъжица прехвърлете по един белтък в центъра на всеки белтък и върнете във фурната още 3 минути, или повече, докато достигнат желаната твърдост.
Гарнирайте преди сервиране със зелен лук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца в спанак, прясно мляко и кашкавал на фурна
- Яйца с пилешки дробчета и домати
- Бързо гювече в тиган
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
- Шунка, яйце и сос бешамел в чашка от хляб
- Запеканка от моркови с яйца
Коментари към Яйца на фурна с шунка и пармезан