Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца Болонезе

Яйца Болонезе

Яйца Болонезе - изображение

Необходими продукти:


  • 6 яйца
  • 1 глава лук
  • 250-300 грама кайма
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 2 стръка пресен риган
  • 2 стръка пресен босилек
  • 1 щипка чубрица
  • пресен магданоз
  • 4 меки домата
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 100 грама кашкавал, нарязан фино
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 20 грама масло

 

Начин на приготвяне:

 

Сварете яйцата, охладете, обелете и ги разрежете на две половини. Подредете ги в намазана със зехтин тава. Сгорещете маслото и запържете лука, нарязан ситно и доматите.

Прибавете каймата, подправете със сол, черен пипер, чубрица и кимион. Раздробете я с помощта на телена бъркалка. Прибавете нарязани ситно босилек, магданоз, риган и сипете доматеното пюре.

Разбъркайте и го оставете сместа да къкри на слаб огън за 15 минути. Изсипете соса върху яйцата, добавете кашкавала, загрейте фурна на 200 градуса и запечете за 15 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете.

яйца болонезе

Добър апетит!

Източник: www.valkicocina.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХрани и ястияХранене при...НовиниАнкетиЛайфстайлДиетиАлтернативна медицина