Ягодов трайфъл
Необходими продукти:
50 г пандишпан
200 г крема сирене
50 мл сметана
1 с. л. коняк или ром
150 г пресни ягоди
25 г ядки (шамфъстъци, бадеми)
1 с. л. захар на пясък
1 с. л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Нарежете пандишпана на малки парчета, залейте с коняка и оставете да 5 - 10 минути. Измийте и подсушете ягодите, част от тях намачкайте със захарта, а останалите нарежете на тънки парчета. Крема сиренето смесете с пудрата захар и сметаната и разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца. Изсушете ядките във фурната и натрошете. Вземете подходяща стъклена чаша или купичка и покрийте дъното й с ядките, след това подредете красиво парчетата ягоди, така че да се виждат през стените на съда. Отгоре разположете пандишпана, залейте със сметановия крем (може да повторите подредбата, ако желаете), следват ягодовото пюре, ядки и най-отгоре - пресни плодове. Сложете в хладилника за половин час и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Трябва ли да режем мустачките на ягодите?
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Ягода, Градинска ягода
Коментари към Ягодов трайфъл