Свинско бонфиле в прошуто с фенел и лук
Необходими продукти:
- 4 малки фенела, нарязани
- 2 глави червен лук, нарязани
- 3 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер
- 2 свински бонфилета (общо около 1,5 килограма)
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 2 чаени лъжици мащерка
- 200 грама прошуто, нарязано тънко
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 210 градуса.
Лука, фенела и 2 супени лъжици олио разбъркайте и сипете в голяма тава. Подправете със сол, пипер и печете 5 минути.
Междувременно намажете месото с горчица, поръсете с мащерка. Увийте и двете филета в панчета, по възможност покрийте плътно.
Останалата 1 лъжица зехтин загрейте в тиган и сложете месото да се запечата за 2-4 минути (започнете със страната, от която се застъпват краищата на панчетата). Обърнете и пържете още 2-4 минути до златисто.
Избутайте зеленчуците в краищата на тавата, а в центъра сложете двете свински рула. Печете до готовност, около 10-15 минути (тествайте с термометър, когато в центъра месото достигне 80 градуса, значи е готово). Оставете свинското да си почине 5 минути, преди да го нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинска плешка с кашкавал и чесън
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Свински пържоли с билков сос на тиган
Коментари към Свинско бонфиле в прошуто с фенел и лук