Обяд за училище: тортиля с боб и сирене чедър, горски плодове, домати и авокадо
Необходими продукти:
- 1/2 чаша черен боб от консерва, изплакнат
- 2 супени лъжици сирене чедър, настъргано
- 1 пълнозърнеста тортиля
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 1/4 чаша авокадо, нарязано на кубчета
- 1 чаена лъжичка сок от лай или лимон
- 1/4 чаша чери домати, нарязани наполовина
- 2 ягоди, нарязани наполовина
- 1/4 чаша боровинки
Начин на приготвяне:
Смесете в малка купа боба и чедър сиренето. Разстелете получената смес върху тортилята. Сгънете през средата, като натиснете леко.
Загрейте зехтина в средно голям тиган на среден огън и запечете тортилята до златисто и от двете страни, след което нарежете на парчета и прехвърлете в кутията за обяд.Сложете в едно от отделенията на кутията кубчетата авокадо и ги овкусете със сока от лайм, добавете чери доматките.
Сложете ягодите и боровинките в същата кутия или в отделен съд.
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 16 закуски за училище, които да сложите в кутията за храна
- Лесни и интересни закуски за ученици
- Еднодневно меню за хранене на ученици
- Какво обядват децата в училищата по света
- Обяд за училище: пица, салата, сурови бонбони, круша, кисело мляко и вода
- Как изглежда училищният обяд на децата по света?
- Фалафели с таханов сос, кускус, зелен фасул и фета сирене
- Обяд за училище: оризови нудълс с пилешко, хумус, зеленчуци, круша, мляко и вода
- Как да направим обяда в училище по-здравословен?
- Обяд за училище: рулца от шунка, горски плодове, йогурт и моркови
Коментари към Обяд за училище: тортиля с боб и сирене чедър, горски плодове, домати и авокадо