Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
Необходими продукти:
2 картофа
400 грама гъби
200 грама зелени маслини
200 грама черни маслини
1 глава лук
2 яйца
копър, магданоз, зелен лук
2-3 кисели краставички
майонеза или заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и настържете с помощта на едро ренде. Гъбите изпържете в малко растителна мазнина.
Нарежете зелените маслини на кръгчета, а черните разрежете на 4 части.
Лука нарежете на ситно, след което попарете с вряща вода. Накълцайте копъра, магданоза и зеления лук.
Сварете яйцата и настържете поотделно белтъците и жълтъците, киселите краставички също настържете.
Следва оформянето на салатата на слоеве. Последователността е следната: картофи, лук, зелени подправки, майонеза, жълтъци, краставички, гъби, майонеза, зелени маслини, белтък, майонеза.
Придайте форма на таралеж, чиито бодлички направете от нарязаните черни маслини. Нослето и очичките също измайсторете от тях.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Великденска салата с картофи и яйца
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с маслини
- Салата Диня с домати, краставици и пилешко
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
Коментари към Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)