Крем маскарпоне за сладкиши и десерти
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша маскарпоне със стайна температура
- 1/2 чаена чаша пълномаслена сметана
- 1/3 чаена чаша пудра захар
- щипка сол кашер
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте маскарпонето и солта с миксер на ниска скорост.
- Постепенно добавете сметаната, като не спирате да разбивате с миксера.
- Превключете на средна скорост и прибавете пудрата захар. Продължете да разбивате, докато кремът започне да образува меки върхове.
- Можете да приготвите крема маскарпоне предходния ден, като покриете купата и я приберете в хладилник.
- Важно е да знаете, че преди да го използвате за направата на сладкиша, трябва да го извадите и да го оставите на стайна температура за около час.
- И тук идва ред на вашето въображение. Дали ще направите бисквитена торта, тирамису, плодов крем, чийзкейк или друг десерт, резултатът ще е един - сладко изкушение за всяко поколение.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Ягодово руло
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Мляко с ориз
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Шоколадов сладкиш с кокос и портокалов сироп
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Портокалов млечно-сметанов крем-десерт
- Сладка ягодова лазаня без печене
Коментари към Крем маскарпоне за сладкиши и десерти