Домашна халва със слънчоглед
Необходими продукти:
- 300 грама обелен суров слънчоглед
- 150 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 150 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
В сух тиган изпечете семената, докато станат леко карамелени на цвят - за около 2-3 минути.
Смелете ги в блендер, но не бива да стават фини, а по-скоро да се натрошат.
Добавете към тях ванилията, маслото и пудрата захар. Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
Изсипете в малка тавичка, която е застлана с найлоново фолио.
Изравнете и притиснете силно, покрийте и приберете в хладилник за 3 часа, докато стегне.
Нарежете на парченца и сервирайте. Може да съхранявате халвата, като я обвиете във фолио и приберете в хладилник.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 4 / 0 СРЕДНО КАФЯВ
ШАРЛАН 500 мл. БАЛЧО
ЗОЯ СЛЪНЧОГЛЕДОВ ТАХАН 200 гр.
МЕА НАТУРА МАСКА ЗА БОЯДИСАНА И ТРЕТИРАНА КОСА С НАР 250 мл
МАЗИЛО ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ 50 мл
Безплатна доставка за България!АРКАЯ СКРИЙН ЕЙДЖ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Слънчоглед
- Домашна халва от амарантово брашно с орехи
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Бисквитен сладкиш с халва, мед, ядки и стафиди
- Лечебни свойства на слънчогледовото семе
Коментари към Домашна халва със слънчоглед