Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Двойни шоколадови бисквитки с млечен кокосов крем и глазура

Двойни шоколадови бисквитки с млечен кокосов крем и глазура

Двойни шоколадови бисквитки с млечен кокосов крем и глазура - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 250 грама брашно
  • 25 грама какао
  • 100 грама пудра захар
  • щипка сол
  • 200 грама охладено краве масло
  • 2 жълтъка
  • 1 чаена лъжица бакпулвер

За кокосовия крем:

  • 3 жълтъка
  • 50 грама захар
  • 20 грама брашно
  • 200 милилитра горещо прясно мляко
  • 40 грама кокосови стърготини

За глазурата:

  • 5-6 супени лъжици какао
  • 30 грама масло
  • 3-4 супени лъжици захар
  • 40-50 милилитра течна сметана с висока масленост (22-33%)

За поръсване:

  • кокосови стърготини

 

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете брашното с какаото, пудрата захар, солта и бакпулвера. Разбъркайте.

брашно

Добавете двата жълтъка, нарязаното на кубчета масло (или го настържете). Замесете меко еластично тесто, което не се лепи по ръцете. Оформете го като топка, увийте я в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.

тесто

Кокосовия крем направете, като разбиете жълтъците със захарта. Към тях прибавете брашното и кокосовите стружки и постепенно налейте горещото мляко. Разбъркайте добре и върнете сместа в тенджерата, в която сте загрели течността.

прясно мляко

Поставете върху котлона и нека комбинацията се вари на средна температура, бъркайте безспирно, докато пяната изчезне и кремът се сгъсти.

кокосов крем

Охладете го на водна баня, като отново не спирате да бъркате, за да не се образува коричка по повърхността. След това приберете в хладилника, докато стане време да използвате.

кокосов крем

Върнете се към тестото, то вече ще се е охладило достатъчно. Разделете го на две части и разточете едната с дебелина не по-малко от 1/2 сантиметър, защото по време на печенето бисквитките ще станат хрупкави и може да се счупят, ако блатът е прекалено тънък.

С помощта на кръгла форма (може да използвате и отвора на чаша) изрежете сладките и ги подредете върху дъска за нарязване на продукти, която сте покрили с пергамент.

шоколадово тесто

Приберете в хладилника за половин час и включете фурната да се загрява при 180 градуса.

Когато 30-те минути на студено изтекат, прехвърлете бисквитките в тава, заедно с хартията.

шоколадово тесто

С вилица продупчете повърхността им и ги изпечете за 10 минути във вече горещата фурна.

шоколадови бисквитки

По същия начин процедирайте и с останалото тесто.

Когато и то бъде превърнато в сладки основи, е време за сглобяване на хрупкавото лакомство.

Слепете всеки две бисквитки с по 1 чаена лъжица от вкусния кокосово-млечен крем и притиснете леко, за да не се разделят.

шоколадови бисквитки

Щом приключите, остава само да направите глазурата. Тя се получава бързо и лесно, трябва само да смесите продуктите за нея и да поставите съда върху котлона. Бъркайте сместа до еднородност и тогава с нея намажете двойните бисквитки от едната страна.

шоколадови бисквитки

Поръсете с кокосови стърготини и приберете за поне час в хладилника.

шоколадови бисквитки

Колкото по-дълго престоят на студено, толкова по-вкусни ще бъдат - тестото ще поеме от крема и хрупкавостта ще се превърне в нежна структура. Така десертът ще наподобява вкуса на торта.

шоколадови бисквитки

Добър апетит!

Източник: niksya.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноНовиниХрани и ястияДиетиСнимки