Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене
Необходими продукти:
за месото:
- 1 супена лъжица пушен лют червен пипер
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 2 супени лъжици зехтин
- 400 грама свинско бонфиле
за салатата:
- 1 глава резене, нарязана на тънко
- 1/2 глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
- 3 кисели краставички, нарязани на малки кубчета
- 2 супени лъжици сок от киселите краставички
- 1 супена лъжица зехтин
за соса Айоли:
- 2 супени лъжици паста от дюли
- 5 супени лъжици майонеза
- 1 скилидка чесън
- 2 питки, нарязани наполовина
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Комбинирайте пушения лют червен пипер с 2 скилидки чесън, 2 супени лъжици зехтин, подправки и овкусете свинското бонфиле. Сложете месото в покрита с хартия за печене тавичка и запечете за 15 минути. Обърнете и запечете за още 12-15 минути или до готовност.
Смесете резенето, червения лук, киселите краставички и сока от тях с останалата 1 супена лъжица зехтин и подправки на вкус.
За соса Айоли блендирайте в хранителен робот пастата от дюли с майонезата и скилидката чесън.
Извадете месото от фурната, оставете да почине 5 минути и нарежете на тънки парчета. Напълнете питките с парчета печено свинско, соса айоли, салата от резене и сервирайте.
Приятен апетит!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинска плешка с кашкавал и чесън
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Бургер със свинско бонфиле, сос Айоли и салата от резене