Брускети с гъби, мащерка и чесън
Необходими продукти:
- 400 грама гъби, нарязани на филийки
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 супена лъжица листенца прясна мащерка
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1/2 скилидка чесън, необелена
- 4 филийки хляб по избор
- студено пресован зехтин за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън.
- Добавете гъбите и ги сотирайте за около 2 минути, като бъркате периодично.
- Прибавете балсамовия оцет, поръсете със захарта и гответе още 30 секунди, докато се карамелизират.
- Добавете мащерката и подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Отдръпнете от котлона.
- Препечете филийките хляб и ги натъркайте с чесновата скилидка.
- Върху тях разпределете гъбите, поръсете с няколко капки зехтин и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
- Пица-брускети
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с крема, каперси и пушена сьомга
- Брускети с аншоа и ванилово масло
- Брускети със сирене бри, рукола и репички
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети със смокини
- Брускета с намачкан нахут и домати
Коментари към Брускети с гъби, мащерка и чесън