Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
Необходими продукти:
- 250 милилитра студена течна сметана (33% масленост)
- 125 грама маскарпоне
- 60 грама захар
- 1 чаена лъжица ванилова есенция
- 1 неголям добре узрял банан
Начин на приготвяне:
Разбийте студената сметана заедно с маскарпонето, захарта и ваниловата есенция. Започнете процеса на ниски обороти, които постепенно увеличавайте.
Когато сместа придобие консистенция на бита сметана, добавете банана и старателно разбъркайте до еднородност.
Кремът е готов. С него може да украсите десерти и сладкиши.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sladkiexroniki.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Обикновен маслен крем
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Крем Сабайон с шампанско и ягоди
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Шоколадов десерт с пияни вишни
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Панакота
- Десерт от ягоди със сметанов крем
- Хрупкав бананов десерт
Коментари към Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)